Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 09:23


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Жовтень » 14 » Посвята в козачата
08:46
Посвята в козачата

  13 жовтня, у переддень християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисника України, учні Пляшевського ліцею взяли участь у дійстві фестивалю «Пляшевська січ». 
  До свята готувалися старанно. Адже старшокласниці Анастасія Ткачук та Олеся Романюк (11 клас) розповідали присутнім про історію виникнення та традиції вшанування свята Покрови Пресвятої Богородиці українськими козаками. Проникливо звучали поетичні рядки у виконанні Яни Пилипів (10 клас), Дмитра Грицаюка (10 клас), Марії Заводської (11 клас), Богдани Причепи (6 клас). Хорунжі Ілля Ремесник (7 клас) та Назар Причепа (7 клас) гордо тримали Державний Прапор України та козацьке знамено. Хвилюючим був момент зустрічі почесних гостей, яким Ілля Ремесник (7 клас), Марія Масюк (7 клас) та Яна Юхимчук (6 клас) піднесли духмяний коровай. Молодші школярі: Ілона Чирська, Юліанна Ковальчук, Богдана Видринська, Софія Якобчук, Діана Федорова, Ангеліна Якобчук - взяли участь в «калиновій» композиції.
  Та все ж особливим свято було для учнів п’ятого класу. Адже сьогодні на місці козацької звитяги, разом з багатьма іншими дітками, їх урочисто прийняли до лав козачат, що є дитячою патріотичною організацією.

  

  

  

  

  На урочистий захід прийшли підтримати і привітати п’ятикласників їх рідні, учні та вчителі ліцею. В ході свята всі уважно слухали кошового отамана Дмитра Грицаюка, учня 10 класу, котрий звернувся зі словами впевненості, що козачата стануть гідними нащадками українських козаків, освятившись їх духом, стануть вірними доньками і синами свого народу. До цього усіх нас зобов’язує його багатостраждальна історія, трагедія і біль Берестечка. Після цього козачата на чолі з кошовим отаманом склали урочисту присягу на вірне служіння рідному народові і рідній землі.
  Ну і, звичайно, як справжні козаки, по завершенні свята радо частувались справжнім козацьким кулешем.
  П’ятикласники запам’ятають цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва. Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до України.

Сьомак Лариса Яківна, 
заступник директора з навчальної роботи

Переглядів: 736 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz