Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 03:21


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2018 » Травень » 2 » Про спостереження Міжнародної космічної станції (ISS)
21:21
Про спостереження Міжнародної космічної станції (ISS)

Міжнародна космічна станція
(Джерело фото)

 Міжнародна космічна станція (МКС; англ. International Space Station, ISS) - найбільший штучний об'єкт на навколоземній орбіті. Будувати її розпочали ще у 1998 році Росія, США, Японія, Канада, Бразилія та країни Євросоюзу. Зараз маса станції становить приблизно 450 тонн, довжина 72,8 м, ширина 108,5 м, висота 20 м. Екіпаж - 6 космонавтів, станом на квітень 2018 року на стації перебувала вже 55-та експедиція. Найбільша кількість космонавтів відвідала МКС з США — 140 осіб; з Росії — 44 особи.
 МКС обертається навколо Землі на висоті приблизно 415 км з середньою швидкістю 27700 км/год, здійснюючи за добу понад 15 обертів навколо земної кулі.
 На станції здійснюються численні наукові експерименти, для виконання деяких робіт космонавти періодично виходять у відкритий космос. Таких виходів за час існування МКС було понад 200.
 МКС можна спостерігати неозброєним оком з поверхні Землі. Станція буде спостерігатись як яскрава зірка, котра досить швидко рухається, найчастіше з заходу на схід. Сайт Heavens-Above при співпраці з Європейським космічним агентством надає можливість всім охочим дізнатися розклад руху МКС та інших астрономічних об'єктів по небу над вказаним населеним пунктом на найближчі дні.
 У травні МКС можна спостерігати щодоби, починаючи з 5 травня, кілька разів за ніч. Починаючи з 20 травня, спостереження можна буде здійснювати у зручний вечірній час. Наприклад, проліт 20 травня розпочнеться о 22:33:15. Поява супутника очікується на висоті 100 над горизонтом в напрямку південь-південний захід. Видимий політ триватиме близько 5 хвилин.
 Наступна після цього поява МКС відбудеться лише через півтори години, 21 травня о 0:08:33 і виглядатиме він відчутно яскравішим. 
 Користуючись таблицею або посиланням, ви можете самостійно вибрати зручний час для спостережень. Якщо користуватиметесь сайтом Heavens-Above, не забудьте в налаштуваннях сайту встановити свій населений пункт.
 Вдалих та цікавих спостережень!

Володимир Гончар, вчитель фізики

 
Переглядів: 502 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz