Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 10:27


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Квітень » 22 » Профорієнтаційні послуги учнівській молоді
20:22
Профорієнтаційні послуги учнівській молоді

  22 квітня 2021 року у Пляшевському ліцеї  провідним фахівцем з профорієнтації Демидівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Оксаною Майдан проведено виїзний профорієнтаційний урок.
  Випускників ліцею ознайомлено із затребуваними на ринку праці професіями, формулою вибору професії «хочу-можу-треба» та інформацією про те, як уникнути помилок і розчарувань у виборі професії.
  Під час заходу учасників ознайомлено із сучасним інтернет-ресурсом з вибору професії та пошуку роботи https://kariera.in.ua/.
  Учні отримали інформацію про можливості навчання на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Всі присутні пройшли тестування на визначення професійної спрямованості та обговорили результати даного тестування. Це тестування також навчало учнів прийомам самооцінки своїх якостей з метою з’ясування їх відповідності вимогам професії. Адже, мріючи про певну професію, школярі повинні водночас замислюватися, чи справді вони годяться для такої роботи. Для відповіді на це питання вони мають знати вимоги професії до людини, яка її обрала. 

  

  Таким чином учні 9 та 11 класів мали змогу ознайомитися з різними професіями, з пов’язаним із ними змістом трудової діяльності, з вимогами, які ці професії пред’являють людині, а також з тим, де ними можна оволодіти.
  Щира подяка пані Оксані Майдан за змістовно проведений урок.
  Аналогічні консультації слід надавати і батькам учнів, щоб вони серйозніше підходили до обрання майбутньої професії дітьми, допомагали їм у цьому. 

Лариса Сьомак, заступник директора ліцею
Фото Надії Чубай

Переглядів: 227 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz