Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 24.05.06, 13:24


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2021 » Березень » 9 » Шевченкове слово у віках не старіє
19:52
Шевченкове слово у віках не старіє

  З нагоди вшанування 207-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка 9 березня у 4 класі Пляшевського ліцею бібліотекаркою публічно-шкільної бібліотеки-філії с.Пляшева Марією Миколаївною Хміль та вчителькою початкових класів Ларисою Яківною Сьомак проведено виховний захід «Поетичний серпантин «Люблю я Шевченкове слово». У вступному слові Лариса Яківна намагалася донести школярам, що в історії кожного народу серед великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом в Україні є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Учні розповідали уже знані ними відомості про життєвий шлях поета. А щоб розширити кругозір, з великою цікавістю передивилися презентацію «Життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка», що її підготувала Марія Миколаївна. Опісля жваво обговорювали, моделювали ситуації, закріпили знання про те, що Т. Шевченко не тільки поет, а й художник.
  На читацькій зупинці учні охоче читали напам’ять вірші Кобзаря. Так у виконанні Антоніни Березюк прозвучала поезія «Встала весна…», Лілія Бойцукевич читала «Зоре моя вечірняя», Дмитро Залевський декламував «Тече вода із-за гаю», Настя Приказюк«Зацвіла в долині», Юрій Степенко«Село! І серце одпочине», Тимофій Борисовський «Світає, край неба палає», Олександр Івашутін читав «Мені тринадцятий минало». До читацької майстерні долучилися учениці 5 класу: Ангеліна Бронтерюк, Вікторія Стрілець та Софія Якобчук. Вони продекламували: «Село! І серце одпочине», «Думка».

      

      

      

  Всім учасникам заходу сподобалась літературна вікторина «Що ти знаєш про Тараса Шевченка?». Учні жваво відповідали на запитання, поставлені бібліотекаркою Марією Миколаївною. Також познайомилися із тематичною виставкою книг, підготовленою бібліотекаркою.
  Насамкінець всі заспівали пісні на слова Т.Шевченка «Зацвіла в долині», «По діброві вітер виє» під акомпанемент Бориса Євгеновича Рослюка, вчителя музичного мистецтва.

  Змінюються покоління, часи, але незмінним, невичерпним, не до кінця розгаданим залишається історична творча філософська постать Тараса Григоровича Шевченка. Хочеться, щоб кожен українець, кожен школяр пишався ним, вивчав його, читав і співав його рядки. А такі заходи виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, людей, природи, прагнення більше дізнатися про своїх видатних співвітчизників. Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя… У нас, нащадків, попереду ще достатньо часу, щоб пізнавати і розкрити сторінки життя славетного Кобзаря.

Лариса Сьомак, заступник з навчальної роботи директора «Пляшевського ліцею» 

Переглядів: 270 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz