Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 21:19


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2015 » Лютий » 23 » ЩОБ ПАМ’ЯТАТИ!
20:53
ЩОБ ПАМ’ЯТАТИ!

   20 лютого 2014 року у Пляшевській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся траурний захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні та  річниці трагічних подій Майдану 2013-2014 рр.,  які стали переломним моментом в історії України.  

   Діти, вчителі, запрошені зібралися тут, щоб пригадати ці події, а також  пом’янути і  в скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Небесної    Сотні –  людей, яких було вбито у мирний час ХХІ століття, в Незалежній Українській державі. 


   В рамках заходу було презентовано виставку НІМЗ «Поле Берестецької битви» — «Щоб пам’ятати!», присвячену подіям Майдану,  а духовний наставник школи, отець Олег (Савчук) відправив поминальну панахиду по полеглих Героях Небесної Сотні. 


   Небесна  Сотня – це перелік загиблих учасників акцій протесту в Україні у грудні 2013 р. — лютому 2014 р., названих «Небесною Сотнею».  До даного списку увійшли особи мирних громадян України, котрі мали безпосереднє відношення до ідеї та акції Євромайдану. У 2014 р. офіційна влада України юридично визнала  їх жертвами. 
   21 листопада 2013 року, за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом,  український уряд радикально повернув курс держави від євроінтеграції до курсу, спрямованого на розвиток  співпраці з державами-членами СНД. Поступальний рух колеса  історії було зупинено.
Обурена таким рішенням уряду України молодь вийшла на Майдан Незалежності у Києві. Невдоволення було підтримано по всій Україні. Влада жорстоко і брутально намагалася придушити хвилю народного невдоволення. У січні-лютому 2014 року мирна акція переросла в жорстке протистояння з міліцією та внутрішніми військами, в ході якого загинуло більше сотні українських громадян.  Розгони Євромайдану по усій Україні відзначилися брутальним побиттям сотень людей, десятків журналістів. На Майдані Незалежності у м.Києві у ці дні невинно загинули десятки людей. Це був початок  Революції Гідності. Відтоді минув рік…
   Майдан Незалежності  став  місцем Свободи для  усіх українців, а Українська «Єврореволюція» стала  революцією Гідності, революцією духу, революцією цінностей, що змінили  українську  націю і, зокрема, кожного з нас. Майдан – це всі ті, хто пліч-о-пліч стояв на Майдані Незалежності у Києві у січні – лютому 2014 року, щоб захистити своє право на гідне життя у незалежній європейській державі. Майдан – це Герої Небесної Сотні, кращі сини і дочки України, які за свої переконання заплатили життям. Майдан – це наш біль і наша пам'ять про Героїв і про те, за що вони вмирали.


   Майдан – це події в історії України, які так би й залишилися унікальним історичним явищем, яке б, можливо, поступово забулося, якби не подальші  події в нашій державі. Майдан – це також і ті події, які  сьогодні  примушують нас з тривогою вдивлятися в майбутнє і в завтрашній день рідної землі. 
Закликаємо усіх Вас згадувати у своїх щоденних молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 

Скруха П.Д., заступник директора з виховної роботи  

Переглядів: 497 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz