Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.03.29, 07:11


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 352
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Лютий » 18 » Сповнене музикою життя
18:17
Сповнене музикою життя

  Напевно, кожному з нас важко зробити правильний вибір щодо майбутньої професії, вибір про який ми не пошкодуємо протягом життя… Саме такий вибір зробив вчитель музики Пляшевського ліцею – Гогой Сергій Васильович, той, хто впевнений, що свою справу потрібно любити всією душею. Мені здається, що вислів Фрідріха Ніцше «Без музики життя було б помилкою» став кредо його життя. Гогой Сергій Васильович народився 19 травня 1965 року.  Педагогічну діяльність розпочав у 1986 році в Демидівській музичній школі викладачем по класу духових інструментів і баяна та теоретичних дисциплін. З 1988 року вчитель музики Вербенської ЗОШ за сумісництвом, вчитель музики Пляшевської школи, згодом Острівської восьмирічки.

  Учителя музичного мистецтва порівнюють з художником, який забарвлює світ усіма кольорами музичного спектру. І від того, якими будуть ці кольори – яскравими чи тьмяними, - залежатиме те, чи розкриють учні у собі здатність до музичної творчості. Сергій Васильович випромінював найяскравіші кольори, своїми музичними уміннями він захоплював учнів своїм предметом, виховуючи високу духовну культуру та любов до музики. У своєму портфоліо він написав: «Намагаюся, щоб кожний урок приносив радість! Вважаю, що не завжди урок виходить таким, як було задумано, бо все передбачити неможливо, але в цьому і виявляється педагогічна майстерність… Хочу, щоб мій предмет  викликав у школярів глибокий інтерес і вони вміли цінувати культурні надбання людства».

 

 

 

  З його допомогою учні поринули у світ музики, відкрили для себе незвідані простори й секрети музичного мистецтва, пізнали неймовірну духовну силу й красу музики, зробили музику невід’ємною частиною свого життя. Саме він зумів так ненав’язливо прищепити любов до музики, повторюючи: «Моє життя наповнене музикою. Музика може заспокоїти, надихнути і розважити!». Вихованці Сергія Васильовича неодноразово здобували перемогу не лише в районних, а в обласних оглядах, конкурсах, фестивалях. 
  Гогой С.В. створив та керував оркестром духових інструментів, який розпочав свою роботу на базі Пляшевської школи, згодом оркестр продовжив своє функціонування у с. Вербень, будучи єдиним у Демидівському районі. Напевно, молодому вчителеві, важко було б уявити, навчаючи ще таких  молодих юнаків, що через десятиліття його учнями стануть діти перших вихованців. Керував церковним хором у Пляшеві, на даний момент очолює церковний хор у с.Острів. Присвятивши 26 р. педагогічній  діяльності, пішов на заслужений відпочинок. Зараз працює художнім керівником БК села Вербень, де продовжує свою творчу діяльність, організувавши вокальний ансамбль "Вербиченька". Талановитий вчитель реалізував любов до мистецтва і до вчителювання у своїх дітях, які в свою чергу опанували педагогічні професії.

Юлія Сергіївна Рудюк,
донька, вчителька музичного мистецтва
Пляшевського ліцею

Переглядів: 649 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz