Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 13:19


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Листопад » 22 » Свіча пам'яті
22:44
Свіча пам'яті

  Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи винуватців цієї трагедії. Народ України пам’ятає трагічні сторінки свого життя і щорічно у четверту суботу листопада відзначається День пам ‘яті жертв голодоморів в Україні.
  До цієї сумної дати 22 листопада у Пляшевському ліцеї бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філії с.Пляшева провела інформаційну годину "Свіча пам’яті". На захід було запрошено старшокласників ліцею, які дізнались про жахи голоду 1932-1933 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». Звучали: вірш Дмитра Білоуса «Голодомор» у виконанні учениці 10 класу Яни Пилипів та вірш місцевої поетеси Світлани Скрухи "Пам'яті жертв голодоморів" прочитала Анастасія Ткачук, учениця 11 класу. Старшокласники переглянули відеоролик про Національний музей Голодомору «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні», прослухали зворушливу пісню «Свіча» у виконанні Оксани Білозір, присвяченої усім загиблим під час голодоморів.

  

  Бібліотекар звернула увагу на тематичну поличку «Голодомор – трагедія людства», біля якої провела бібліомікс «Злочин проти нації». В огляді літератури використано книги, які описують події цих років, і які є у фонді нашої бібліотеки. Ці книги пробуджують пам'ять, яка не повинна згаснути. 
  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодоморів. На закінчення заходу бібліотекар наголосила на значимості підтримки всеукраїнської акції «Запали свічку» у суботу 23 листопада о 16.00 год.
  Згадуючи страшне лихоліття – схиляємо голови.

М.Хміль, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філії с. Пляшева
 

Переглядів: 341 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz