Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 13:35


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2014 » Грудень » 19 » Свято Миколая у школі
22:10
Свято Миколая у школі

   19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

    З особливим шармом пройшло це свято в Пляшевській ЗОШ І-ІІІ ст. Адже всі знають, що Миколай був покровителем всіх діток.  Якщо ж в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії. Саме доброта і віра в чудеса здатна зберігати все найдорожче в людських серцях.

    Свято об’єднало і молодших школярів, і їх батьків. Зворушливо звучали дитячі молитви до Святого:

Святий Миколаю,
Я тебе благаю:
Пошли щастя й світлу долю
Козацькому краю.

Дідусь і бабуся — 
Щоб були здорові, 
Татусь і матуся —
Щоб жили в любові.

Усім добрим діткам 
Принеси гостинці 
І подаруй Божу ласку 
Кожній сиротинці.

    Почесний гість свята – місцевий священик отець Олег в свою чергу розповів діткам про те, що з поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Усе життя св. Миколая – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. Чудес його не злічити. Усе життя Чудотворця було позначено любов’ю до ближнього. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, його чудеса звершаються повсякчас.

    Ну і звичайно, перемогу в свято Миколая Чудотворця завжди здобуває добро: кожна дитина) отримала свій довгоочікуваний подарунок. Це добре і очікуване дітворою свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей. Чудесну традицію передають з покоління в покоління, а вона прищеплює головні цінності нашим дітям.

Лариса Сьомак, заступник директора з навчально-виховної роботи      

Переглядів: 2583 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz