Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.27, 01:16


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2016 » Квітень » 25 » Вчимося любити природу
09:11
Вчимося любити природу

   Багата та щедра природа нашого краю. Для кожного її регіону характерні свої неповторні ландшафти, унікальні природні комплекси, своєрідний рослинний і тваринний світ. Ми маємо поряд прекрасні ліси, широкі лани, повноводі річки. Все це – наше спільне багатство, яке потрібно не тільки зберегти, а й передати майбутнім поколінням. З метою виховання любові до природи, розвивати в учнів бажання спостеріг агати та розширити їхній кругозір для учнів 1-5 класів у Пляшевській ЗОШ I-III ст. 22 квітня проведено екологічний круїз «Вчимося любити природу». Захід розпочався словами учениці 2 класу Якобчук Ангеліни: 
«Світ прекрасний навколо тебе 
Ясне сонце і синє небо,
Птахи й звірі, гори й ріки -
Нехай він буде таким навіки. 
Нехай людина добро приносить,
Бо світ навколо любові просить».

   Цікавою була розповідь про «Червону книгу України» учня 3 класу Ремесника Іллі. Його доповнили учениці 6 кл. Пилипів Яна та Криштоф Ірина. Учні переглянули віртуальні презентації про заповідні місця нашої країни. Активними під час гри «Загадаю загадку – відгадайте відгадку» були Причепа Богдана, Юхимчук Яна, Софілканич Віолетта, Ткачук Тарас та інші. Проведено також екологічну вікторину «Любіть природу, оберігайте і про неї усе знайте». Учениці 2 кл. Федорова Діана та Борисовська Лія читали вірші про природу. Діти захоплено сприйняли хвилинку розваги «Так чи ні». 

   Під час заходу діяла виставка-експозиція «Збережемо красу Землі». Багато цікавого почерпнули діти з нашої зустрічі. Тож давайте ми всі не будемо робити боляче ні травинці, ні стеблинці. А будемо захищати кожне деревце чи кущик, пташку чи звірятко. Це ж наш найголовніший скарб. Згадаймо ще слова римського мислителя Л.Сенеки: "Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те ж саме". Тож, йдучи в гості до природи, не губіть її цвіт, дбайте про навколишнє середовище, доторкайтесь до всього ,що навкруги лише серцем. Так би хотілося, щоб всі люди не були байдужими до всього сущого на святій українській землі. Адже кожна справа –це маленькі зернятка, що засіваються у велику ниву добра. Поспішаймо творити це добро.
Квіточку кожну,кожну травинку
Плекай, бережи
Іншим людям, усім своїм друзям
Теж накажи.
Все задумано мудро в природі
Жити всьому у мирі та згоді.

Хміль М.М., бібліотекар Пляшевської публічно-шкільної бібліотеки

Переглядів: 507 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 3.6/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz