Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 14:19


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2014 » Вересень » 23 » Вивчали історію рідного села
16:46
Вивчали історію рідного села

    Учні Пляшевської ЗОШ I- III ст. 5-8 класів , які є членами бібліотечного клубу «Берегиня» постійно цікавляться історією свого краю, села. Вони записують цікаві факти з минулого краю, спогади старожилів нашого села, пісні та звичаї. У публічно-шкільній бібліотеці с.Пляшева проведено чергове засідання бібліотечного клубу на тему: «Збираючи історію нашого села по крупинці».

    Учасники засідання Зозуля Мар’яна, Федорчук Вікторія,Скруха Богдан, Романюк Олеся читали вірші про село. На засідання клубу була запрошена науковий співробітник НІМЗ «Поле Берестецької битви», місцева поетеса Скруха Світлана, яка розповіла про історію Берестецької битви, показала презентацію «Святині нашого села». Вірші про козацьку славу прочитали Масюк Іванна та Чирська Таня. Досить цікавою була розповідь Гончара Ореста, учня 7 класу. Він зібрав багато матеріалу з історії села, виклав його в соціальній мережі «Вконтакте», а на засіданні клубу  звернув увагу на матеріал про Першу світову війну на теренах Пляшевої, про УПА у Пляшеві. Він також ознайомив із старовинними фотографіями цього часу і презентував свою роботу «Пам’ятні місця нашого села». Багато цікавого про своє село члени клубу дізнались з слів сільського голови Антонюка Віктора Арсентійовича. Наш край овіяний легендами та славою і на засіданні клубу «Берегиня» прозвучали легенди «Дівоча гребелька»(Ткачук Марія), «Легенда про загублену шапку» (Сидорук Діана), «Блукаючі вогники» (Романюк Настя). На закінчення присутні оглянули музейну експозицію «Вінок рукотворної краси нашого краю», що створена у публічно-шкільній бібліотеці та завітали на екскурсію у музей-світлицю клубного закладу.

     Члени клубу «Берегиня» з користю провели свій час, адже добре знають , що «Той, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього».

Завідуюча Пляшевською  публічно-шкільною бібліотекою 

Хміль М.М.

Переглядів: 673 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz