Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 05:26


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2017 » Листопад » 22 » "Зима, що нас змінила"
13:49
"Зима, що нас змінила"

І настане час,коли один скаже:
Слава Україні!
І мілліони відповідатимуть:
Героям Слава!
Степан Бандера

    21 листопада- ми згадуємо трагічні події, які відбувалися у 2013- 2014 роках у Києві. Студенти вийшли на Майдан Незалежності. Спочатку- це була виключно мирна акція молоді з гаслами: «Україна- це Європа»,  «Ми вільні», «Ми хочемо в ЄС». У ніч з 29 на 30 листопада 2013 року стався сумнозвісний розгін Майдану, у ході якого було побито багато студентів. Шоковані замахом на права і свободи людини та побиттям мирних студентів, сотні тисяч українців вийшли на Майдан Незалежності, вимагаючи покарання винних у побитті студентів та відставки злочинної влади. Замість того, щоб мирно врегулювати ситуацію, 18 лютого тодішня влада на чолі з президентом В. Януковичем віддала злочинний наказ застосовувати зброю і зробити «зачистку» Майдану. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ.
   Десятикласники Пляшевської школи виявили ініціативу провести заходи, приурочені Дню Гідності та Свободи. Романюк А. склала сценарій і взяла на себе відповідальність бути ведучою разом із Пилипюк В. для учнів молодших класів було проведено літературно- музичку композицію «Україна- це Європа». Достукавшись до маленьких сердець, ми закликали їх бути єдиними та згуртованими, бо ми одна родина. До нашого заходу долучилася бібліотекар Хміль М. М.

   А от серця старшокласників билися в унісон, коли переглядали відеоролики про Майдан. Усі глядачі дали волю сльозам, коли виконувалися пісні та вірші про Майдан і звучав Реквієм « Зима, що нас змінила». Під супровід Гімну Майдану «Плине кача» вшанували хвилиною мовчання полеглих. 
   Отже, Юхимчук Аліна, яка підбирала відеоролики та музику, відмінно виконала своє доручення. Переконливо, чуттєво та патріотично Скруха Богдан, Гончар Орест, Масюк Іванна та Сидорук  Діана  декламували вірші  про Майдан, Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО. Дмитро Грицаюк ( учень 8 класу) душевно прочитав молитву за Україну. 
   Приємно було почути слова вдячності учням 10 класу  за проведене дійство від П.А. Ремесника, директора Пляшевської ЗОШ, П.Д.Скрухи, заступника з навчально- виховної роботи, Г.Д. Грицюк, класного керівника учнів 10 класу.
   Революція Гідності не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї. Гідність, відданість та патріотизм  сьогодні засяяли новими гранями та стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.
   Війна яка триває зараз – це  не жахливий сон, а страшний період нашої історії. Сьогодні молодь стає тією верствою населення, яка відчуває на собі найбільшу відповідальність за майбутнє. Ми говоримо про війну, про солдатів, які зараз боронять незалежність нашої держави для того, щоб  життя продовжувалось, щоби світило сонце і сміялись українські діти на своїй рідній Україні.

Романюк Анастасія, учениця 10 класу Пляшевської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Фото Аліни Юхимчук (10 клас)

Переглядів: 639 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz