Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.04.26, 05:35


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Квітень » 10 » Змагання юних конструкторів ракет
19:35
Змагання юних конструкторів ракет

  В середу ліцеїсти позмагалися, запускаючи саморобні ракети. Матеріал для їх виготовлення - порожні пластикові пляшки та скотч. Але ще треба мати гарну фантазію для оформлення та конструкторське вміння, щоб правильно з'єднати елементи ракети та підібрати відповідну кількість "палива" - води. Кожна ракета мала свої особливості. Ретельно виготовлені, естетичні ракети представили на змагання учні 9 класу Любомир Лех та Софія Ткачук. Іван Ткачук з 7 класу виготовив оригінальну ракету з двома рядами стабілізуючих поверхонь. Дев'ятикласник Олег Томашевський гарно продумав конструкцію обтічника своєї моделі та оригінально назвав свій витвір. А його однокласниці Таня Чирська та Яна Пилипів оздобили свою ракету паперовими метеликами.

  

  І ось настав час випробування моделей. "Космодромом" був спортивний майданчик ліцею. За допомогою спеціальної пускової установки ракети стрімко злітали в небо, розбризкуючи струмені води. Запуски відбулися успішно, а найбільш видовищним та найтривалішим був політ ракети, створеної Софійкою Ткачук, ученицею 9 класу.
  Недарма найактивнішими "конструкторами" були учні 9 класу. Саме зараз вони на уроках фізики вивчають явище реактивного руху, який грунтується на законі збереження імпульсу, то ж школярі підтвердили свої знання на практиці. 
  А вже незабаром людство відзначатиме Міжнародний день польоту людини в космос. 12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. 

Володимир Гончар, вчитель фізики

Переглядів: 670 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz