Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСубота, 24.04.27, 02:35


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2012 » Лютий » 14 » Зорепадом летять роки
19:27
Зорепадом летять роки

   Недавно у Пляшевській середній школі відбулася зустріч з випускниками школи. Прибуло чимало гостей, незважаючи на тріскучий мороз. Запрошено було аж вісім ювілейних випусків.


   Вечір зустрічі зібрав випускників, щоб зустрітися з однокласниками, посидіти за старою партою, ще раз сказати «дякую» тим, хто протягом  10-11 шкільних років вів цікавою стежинкою до країни знань. Цікаво було побачити вчорашніх школярів, нині студентів, молодих робітників, підприємців, бізнесменів, військових, вчителів – тих, хто визначив свій життєвий шлях і хто тільки шукає.

   Святковий концерт розпочався. Це було справжнє дійство! Школярі виконували пісні про Україну, про школу, вчителів.Урочисто прозвучав гімн школи у виконанні Каті Коцюби. Різноманітні танцювальні композиції вразили багатьох. Та й у декламації учні були на висоті.


   Директор школи, П.А.Ремесник, виступив з вітальним словом, представив гостей свята, ветеранів педагогічної праці. Керівнику цього навчального закладу є чим похвалитися, є що згадати, бо вже 29 років  він очолює цю школу, яка дала путівку в життя багатьом учням.

   Учні школи щиро вітали дорогих гостей, зустрічали з хлібом-сіллю, шаною і любов’ю. А одинадцятикласники вирішили зробити випускникам приємну несподіванку: надали можливість здати екзамен на дорослість. А який же екзамен без урочистого настрою і хвилювання!? Все це з’явилось разом із шкільним дзвінком, що пролунав у залі і своїм звуком схвилював і покликав на сцену згадати дитинство, шкільні роки випускників. Колишні учні… Змужнілі, серйозні, дужі, привітні, солідні, скромні, впевнені, сором’язливі, як першачки… Ділились спогадами, висловлювали слова щирої шани, сердечної вдячності мудрим ветеранам педагогічної праці Підласі М.Г., Окусок М.К., Ляшук Г.Л., Рябошапці В.М., Шишко Н.Ф., Островському Г.С., Островській М.С., Віднічук Г.С., Грицюку М.С., Лотоцькому В.П., Шаулі С.К. та іншим, які впродовж багатьох років нелегкої праці віддавали своїм учням і розум, і серце, і здоров’я.

   Чимало педагогів, техпрацівників школи, учнів-випускників не дожили до сьогоднішнього дня, пішли у вічність. Світла їм пам'ять!

   Багато спогадів про школу залишилось у випускників. Не забули і про свої витівки, і про перші  успіхи та невдачі та ще багато чого.


   Юхимчук Василь Дмитрович, вчитель-методист Демидівської школи-ліцею (1977 р.випуску)        

   «Здається, лише вчора ми переступили поріг цієї школи, яка стала для нас рідною. Тут, крокуючи дорогами знань, ми пізнавали красу людських почуттів, зустріли своє перше кохання, вірних друзів. Все найкраще, найвеселіше, безумовно,  пов’язане зі стінами рідної школи».

   Бігун Юрій Васильович, підприємець (1982 р.випуску)

   «Приємно сьогодні згадати ту гарну атмосферу, що панувала в школі. Ми були хорошими вихованцями. Старалися добре вчитися, проводили цікаво дозвілля, дружили із спортом. У школі обмінювалися думками й новинками, просто мріяли. Зрештою, багато чого ми навчилися. Радий, що моя кохана дружина – однокласниця».

   Зозуля Тетяна Степанівна, культуролог (1997 р. випуску)

   «За плечима багато прожитого й пережитого, пронесеного й перенесеного, побаченого й почутого. Дякую за можливість, надану сьогодні, повернутися думками в юність, безтурботну й відповідальну, радісні шкільні свята й буденний вир життя. Дякую своїм вчителям за науку»

   Юхимчук Наталія Павлівна, вчитель англійської мови і світової літератури (2002 р. випуску)

   «Вже 10 років, як ми залишили свій клас, і пролетіли вони, мов хвилина. Багато чого в житті було і хорошого, і не дуже. Чогось і досягли, щось збагнули. Були і невдачі, і жалі, і щасливі миттєвості. І до школи завжди хочеться. Якби ж то все почати знову…»

   Ліскова Валентина Сергіївна, студентка РДГУ (2007 р. випуску)

   «Люблю своє село. Люблю свою школу, яка дала мені шанс розправити крила. Люблю своїх учителів. Вважаю їх хорошими фахівцями. Особливі слова вдячності хочу висловити своїй першій вчительціХом’як Л. В., а також класному керівнику Польовій О. І. Дай Вам, Боже, і долі, і сили!»

   Усі присутні на вечорі-зустрічі отримали чимале задоволення, бо вдало складена концертна програма, цікава презентація школи, схвильований виступ директора Ремесника П. А. Сюрпризом був виступ випускників 1982 р.випуску, які подарували присутнім пісню про вчительку у виконанні Ковальчук С. А. і Бігун Л.Д.  Також теплими оплесками проводжали вчительський дует у складі Скрухи П.Д. та Гогоя С.В.  І найголовніше – діти в нас неперевершені: і здібні, і артистичні, і талановиті. Тішить те, що у випускників Пляшевської школи здебільшого приємні спогади від шкільного життя, чимало достойних вчителів, про яких з вдячністю згадують учні.

   Дякуємо випускникам, що не забувають своїх наставників. Дякуємо за благодійні внески і подарунки.

   Нинішня Україна сьогодні потребує активних учнів, студентів. А шкільні роки – унікальна пора становлення особистості. Вважаю, що за час навчання в школі учні мають не тільки здобути знання, а й навчитися бути патріотами своєї країни і культури. Учні мають навчитися бути порядними, чесними, робити свідомий вибір і відповідати за нього. І якщо вчителі є для учнів моральними авторитетами, значить не все так погано у нашому домі!

Г.Д.Грицюк, вчитель світової літератури Пляшевської школи

 

 

Переглядів: 1551 | Додав: Gonchar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1 Валентина • 12:52, 12.02.18
Щиро вдячна за можливість вкотре прийти до рідного порогу школи! Чомусь душа рветься сюди...Мабуть, тому що тут справді чудовий вчительський колектив. Не лише тому, що дають всі необхідні нам знання, а й тому, що навчають нас бути ЛЮДЬМИ. Хорошими людьми... А ще тут минуло дитинство. Промайнуло щирою посмішкою та безтурботними, найсвітлішими роками. От за це усе я ще раз щиро дякую рідній школі та нашим учителям! Нехай береже Вас Господь!

P.S. А наша пропозиція, щодо проведення зустрічі випускників весною залишається в силі)) Сподіваємось, що педагогічний колектив згодиться з нею!)))
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz