Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 24.05.03, 09:02


 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 353
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




 

 







Головна » 2019 » Листопад » 13 » Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово!
20:03
Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово!

Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово!
У барвінки зодягайся, українське слово!
Колосися житом в полі, піснею в оселі,
Щоб зростали наші діти мудрі та веселі,
Щоб на все життя з тобою ми запам’ятали,
Як з дитячої колиски мову покохали!

  Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. «Рідна мова дорога людині, як саме життя» — говорить народна мудрість. Ми — українці — горді з того, що маємо свою державу, свою мову. Вона звучить, співає на своїй землі у кожному дзвінкому струмочку, у прозорому джерельці, у росяній квіточці, в сонячному промінчику, живе у високій мрії, бо вона на своїй вільній землі, вона у себе вдома.
  12 листопада учні 1-7 класів нашого ліцею підготували та провели чудове свято «Наша мова калинова». Усі дітки декламували вірші про рідну мову, відгадували загадки та доповнювали приказки і прислів’я. Ведучими свята були Масюк Марія, Причепа Назарій, Бронтерюк Мар’яна (учні 7 класу) та Борисовська Лія (учениця 6 класу). Під музичний супровід Рослюка Бориса Євгеновича, вчителя музичного мистецтва, лунали пісні «Українська мова» (ансамбль дівчаток 6-7 кл.), «Будем козаками»(учні 3 кл.), «Добрий день, матусю-Україно!»(4 кл.),«Пісенька джури»(М.Скруха та А.Ковальчук, 5 кл.).

    

    

    

  «Молитва» (2 кл.). Учні 8 класу, члени гуртка «Пізнаємо рідний край», підготували для учасників свята вікторину. А ще діти виготовили своїми руками  красиво оздоблені картинки з епітетами, якими можна охарактеризувати нашу рідну мову. Бібліотекар ліцею М.М.Хміль оформила виставку «О рідне слово…».
  Дякуємо усім учасникам та вчителям, які допомагали у підготовці свята.

В.В.Вараницька, педагог-організатор 

Переглядів: 1695 | Додав: gonchar2101 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz